Извънредна среща на патриоти и реформатори, след разговори с премиера Борисов

Патриотите, Реформаторския блок и ГЕРБ проведоха среща в кабинета на председателя на парламента Цецка Цачева. В нея участват Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Волен Сидеров от „Обединени патриоти” и Найден Зеленогорски, Борислав Великов и Румен Христов от реформаторите, както и Цветан Цветанов и Цвета Караянчева от ГЕРБ.

„Пазарлъци не сме водили с никой и няма смисъл да се спекулира с това. Ще изпратим на колегите от Реформаторския блок писмено 4-5 неща, които ние повтаряме отдавна. Имайки ги написани могат да разсъждават“, заяви Красимир Каракачанов, след срещата.

Той повтори че, Патриотичният фронт поставя като задължително условие увеличението на пенсиите. На второ място – нова политика по отношение на нелегалната миграция и справянето с битовата престъпност чрез засилено полицейско присъствие в малките населени места.

Персонален състав на евентуален бъдещ кабинет не е обсъждан

Лидерите на Патриотичния фронт дойдоха в Парламента от Министерския съвет, където имаха спешна среща с премиера в оставка Бойко Борисов. Те обаче не пожелаха да кажат дали са постигнали някаква договореност на нея.

Борисов

Най-вероятно Борисов е търсил от тях подкрепа за формиране на кабинет с мандата на Реформаторския блок

Малко по-рано днес Цветан Цветанов заяви, че шансовете за съставяне на правителство са се повишили от 20%-те процента, които имаше вчера.
- реклама -