Извънредна проверка на боклука под АМ „Струма“ по разпореждане на Борисов

Извънредна проверка на боклука под АМ „Струма“ половин година след пожара край Дупница. Оказа оказа, че мястото и към момента е опасно заради тоновете отпадъци там. Инспекцията  е по разпореждане на премиера Бойко Борисов.

Все още нищо не се прави за преместването на купищата суровина, които се намират в непосредствена близост до магистрала „Струма” и създават предпоставки за нови пожари. Към момента работният процес в цеха на „Феникс – Дупница” тече нормално.

Очаква се по-късно през деня във фирмата да пристигнат органи на МВР, заедно с главния секретар Ивайло Иванов, или служители на екоминистерството.

Мярката се налага заради факта, че собственикът на депото Кольо Илиев не е получил акта за спиране на дейността му. Това трябваше да стане вчера по време на посещението на експерти от РИОСВ – Перник на мястото. Оказа се, че Илиев тогава е бил в болнични. Това накара премиера Бойко Борисов да разпореди на МВР и Министерството на околната среда и водите да задвижат всички лостове за преместването на купчината от отпадъци.

- реклама -