Извънреден коалиционен съвет събира управляващите

Извънреден коалиционен съвет. Партиите в управлението се събират на спешно заседание, съобщава NOVA. Темата е военната помощ за Украйна. Към момента три от формациите подкрепят идеята

България да изпраща оръжия на Киев.

От БСП вече поставиха ултиматум и заплашиха, че ще напуснат управлението, ако Министерският съвет вземе подобно решение.

Утре (4 май, сряда) темата влиза и в извънредно заседание на Народното събрание. Причината – парламентът трябва да одобри и да даде мандат на кабинета.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на парламента следващата сряда – 4 май 2022 г. То трябва да се проведе в 15:30 часа, точно след края на редовното заседание, което стандартно започва от 9 часа. На 4 май приключва и Великденската ваканция на депутатите.

В дневния ред е включено

изслушване на министър-председателя и министъра на енергетиката, изпълнителните директори на БЕХ ЕАД, Булгаргаз, Булгартрансгаз, председателя на КЕВР и ръководителите на ДАНС и ДАР във връзка с предоставена на 26 април 2022 г. официална информация от Министерството на енергетиката за спиране на доставките на природен газ от страна на Газпром експорт.

Втора точка в програмата е проект на решение за предоставяне на военна и техническа помощ на Република Украйна. Заседанието е свикано на основание чл. 78, т. 2 от Конституцията на Република България и чл. 40, ал. 2 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, отбелязват от парламента.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено