Извънреден брифинг: Започва мащабна акция срещу рецидивистите на пътя (Видео)

Извънреден брифинг на Кирил Петков, Бойко Рашков и Тенчо Тенев след жестоката катастрофа в София.

Започва мащабна национална акция срещу шофиране под въздействието на наркотици. Това обяви премиерът в оставка Кирил Петков на брифинг.

„Днес решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана, особено тези, които шофират под въздействието на наркотични вещества. Война на всички, които имат агресивно поведение на пътя”, обяви още той.

Има достатъчно данни за съпричастна в определена степен дейност на служители на МВР. Това обяви Бойко Рашков на брифинг в Министерския съвет в четвъртък във връзка с катастрофата в София, при която загинаха две жени.

„Ще изследваме в детайли шофьорската история на този човек. Отеделно събираме материлаи и по друго досъдебно производство срещу него“, каза още Рашков.

Той потвърди, че Георги Семерджиев е без книжка от 2005 г. Въпреки това, от тогава до фаталната вечер на инцидента на бул. „Черни връх“, е шофирал ралични МПС-та. „Предприемани са десетки действия на МВР срещу него, включително са изпращани материали в прокуратурата“, съобщи силовият министър в оставка.

Той каза още, че е разпоредил група от служители на различни звена в МВР да проверяват всички случаи, свързани със Семерджиев. „Те са десетки за изминалите 16 години. Трябва да установим какво отношение е взето спрямо него“, подчерта Рашков.

„Имаме безспорни данни, че се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария. С този документ той се е представял при няколко проверки – при едната е избягал. Този документ, макар и фалшив, е останал в ръцете на полицейските служители”, добави Рашков.

- реклама -