Чудо! Извадиха живо 9-годишно дете от под руините на срутилата се сграда в Истанбул (ВИДЕО)

Деветгодишно момче беше спасено живо изпод развалините на срутилия се 8-етажен блок в истанбулския квартал Картал. Детето е било спасено 9 часа след началото на спасителната операция, информира представител на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), която ръководи спасителните действия.

Валията на Истанбул Али Йерликая разказа, че спасителите през цялото време са разговаряли с малкия Мухамет Алемдар, докато той се намирал под развалините.

Най-малко трима души са загинали при рухването на сградата. Властите огласиха техните имена. Жертвите са две жени, на 33 и 45 години, а самоличността на третия загинал е неизвестна.

Общият брой на спасените към момента лица е 12. Те са настанени в болницата в Картал – най-голямата държавна болница в азиатския район на мегаполиса Истанбул. Сред тях има едно момиче на 13 години. Останалите са на възраст между 23 и 75 години. Петима са мъже, а всички други – жени. Състоянието на трима се преценява като тежко.

Смята се, че има още затрупани под руините хора, но поради наложената медийна забрана не е известно какъв е техният брой.

Спасителните работи продължават.

- реклама -