служебни

Изтича срокът, даден от Герджиков, за анализа на лошите практики в министерствата

Днес изтича двуседмичния срок, който служебния премиер Огнян Герджиков даде на министрите, да изготвят анализи на оперативните програми в техните ведомства, както и на цялостната дейност в ресорите.

Герджиков поиска от екипа си не само да му представят констатации, а и да посочат конкретни предложения за преодоляване на евентуални нарушения, открити при проверките.

Преди две седмици, на 30 януари, на извънредно заседание на МС премиерът заяви: „В рамките на двуседмичен срок служебните министри да ми представите вашите аналитични доклади за състоянието в поверените ви министерства, с конкретни предложения за тяхното решаване“.

„Обещахме в предходните дни да разкрием лошите практики и злоупотреби. Затова искам да ви помоля в рамките на двуседмичен срок, не повече, да ми представите вашите аналитични доклади за състоянието в поверените ви министерства, с конкретни предложения за тяхното решаване. Искам да ви помоля да се обърне особено внимание на обществените поръчки – една много важна и болна тема за нашето общество”, заяви Огнян Герджиков.

- реклама -