детска градина
сн. БГНЕС

Изследваха над 50 души от 50-та детска градина с PCR тестове

До момента целият персонал на детската градина от 52-ма души заедно със заместващи учители, където работят учителките със съмнения за коронавирус, е изследван с PCR тест. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която представи програма за изграждане на паркинги в града.

Очаква се до края на деня да станат ясни резултатите от тях, като кметът изрази надежда показанията на бързите тестове да не се потвърдят.

Фандъкова добави още, че ако резултатите са отрицателни още утре детската градина ще отвори врати.

„Ако се окаже, че има някой с положителен тест, ще предприемем стъпки, както трябва. Щом има противоречива информация, ние сме длъжни да предприемем мерки като за положителна проба“, каза кметът.

Тя посочи, че днес в детската градина са дошли само две деца. Кметът обяви, че всички онези родители, които желаят да тестват децата си за коронавирус могат да го направят в столичната втора градска болница.

сн. БГНЕС

Попитана дали учителките наистина са ходили в Сърница, кметът каза, че не знае и че нито тя, нито директорката са разследващ орган. „Дали трите учителки са били или са се пошегували, че са били в Сърница, последствията са едни и същи. Това е безотговорно поведение, но това не значи, че няма да се погрижим за децата и учителите“, каза тя и добави, че дали ще бъдат предприети санкции за учителките, това ще реши директорът на детското заведение.

- реклама -