Изскочи БГ връзка с разбития край Кавала самолет (Снимки)

Изскочи БГ връзка с разбития край Кавала самолет. Машината, натоварена с боеприпаси за Бангладеш, е летяла няколко пъти до България.

Украинският самолет, който се разби край Кавала, натоварен със сръбски боеприпаси за Бангладеш, е имал няколко полета до България, става ясно от информация на сайта flightradar24.com, предаде Dariknews.
Машината Антонов An-12BK, UR-CIC, собственост на авиокомпания „Меридиан“ MEM3032, се разби в Палеохори близо до Кавала, Гърция.

Същият самолет е имал няколко полета от и за летище Бургас. Последният такъв е бил от българския черноморски град до полския град Ржешов на 13 юли тази година, само 3 дни преди да се разбие в южната ни съседка, сочат данните.

 .

Сред последните посетени държави от самолета са Франция, Сърбия и Турция, сочат данните от исторята на полетите му.

Фаталният самолет е бил и българска собственост. Той е бил закупен от СССР през октомври 1990 година. Собственик става българската авиокомпания „Балкан“, съществувала от 1968 до 2002 г. Самолетът е продаден след малко повече от 2 години на Ural Airlines. Машината няколко пъти сменя собственика си през годините. Украинската компания „Меридиан“ се е сдобила с него през февруари т.г., сочат данните на сайта jetphotos.com. 

 .

Машината е произведена през януари 1971 година и е била на 51 г. и 6 м. до фаталния си полет на 16 юли.

Информацията за полета показва, че самолетът е излетял от летище Ниш (INI/LYNI) в Сърбия и се е насочил към международното летище Аман-Куин Алиа (AMM/OJAI), Йордания, самолетът е претърпял авария по време на полет над Егейско море.

 .

Самолетът вероятно се е разбил по време на опит за принудително кацане. Видеозаписи в социалните мрежи показват, че един от двигателите гори.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено