Сайбу, Вестер, Германия

Изритаха национал на Германия заради анти-корона демонстрация

Баскетболният национал на Германия Йошико Сайбу беше изгонен от клуба си Телеком Баскетс Бон. Причината е „нарушение на договора с работодателя от страна на професионалния атлет“. Зад витиеватата формулировка се крие участието на Сайбу в анти-корона демонстрацията в Берлин. Тя се състоя през уикенда и привлече над 20 000 души.

„Клубовете от Бундеслигата работят много здраво върху правилата за хигиената на зрителите. Върху специалните здравни мерки за това да ги върнем обратно на трибуните. Не можем да си позволим някой да е причина за инфекции. А Сайбу може да е точно тази причина. И за съотборниците си, и за играчи на други отбори“, коментира президентът на ТББ Волфганг Вийдлих.

30-годишният пойнт гард в последните седмици дейно разпространяваше различни конспиративни теории за коронавируса. В неделя той и половинката му участваха в демонстрацията в столицата.

Любима спортна двойка на Германия

Партньор на Сайбу е скачачката Александра Вестер. Те са една от любимите спортни двойки на Германия. Но, както пише „Билд“ и двойката с алуминиеви шапки на местния спорт. Вестер също разпространява различни конспиративни теории.

- реклама -