Газа

Израелската армия унищожи сграда с офиси на Асошиейтед прес и Ал Джазира в Газа – ВИДЕО

Израелската армия унищожи при въздушен удар в събота 13-етажна сграда, в която се намират офисите на базираната в Катар телевизия „Ал Джазира“, американската информационна агенция Асошиейтед прес и Агенция Франс прес в ивицата Газа. Това съобщиха журналисти, които са били предупредени да се евакуират.

Израел „унищожи кулата ал-Джалаа в ивицата Газа, съобщи медията в Туитър.

Армията е предупредила собственика на сградата 1 час преди удара.

На този етап не се съобщава за ранени.

Всичко изчезна за две секунди. Работя в тази сграда вече 11 години, от тук съм отразявал стотици събития“, сподели Сафуат ал-Калут от катарската телевизия. По думите му въпреки емоционалния момент, той и колегите му не са спрели нито за секунда подаването на информация от първа ръка.

Преди това бе съобщено, че израелец е загинал, след като ракета, изстреляна от палестински екстремисти от ивицата в Газа е паднала в град Рамат Ган, недалеч от Тел Авив.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Екстремистите от Газа са изстреляли над 2300 ракети по Израел от понеделник в отговор на акция на израелската полиция в горещата точмка около джамията Ал-Акса в анексирания източен Йерусалим.

Общият брой жертви на Израел към момента е най-малко деветима.

В същото време по информация на „Ал Джазира“ от понеделник насам поне 140 души са загубили живота си в Палестинската автономия. Снощи израелците са ударили бежански лагер, където са убити 10 човека, 8 от които са били деца.

- реклама -