Бар Рафаели

Израел разследва Бар Рафаели за укриване на данъци

Най-известният израелски модел Бар Рафаели е заподозряна в укриване на данъци и е твърде вероятно да й бъде повдигнато обвинение, съобщиха властите в четвъртък.

Преди това 33-годишната красавица ще бъде изслушана

Родителите ѝ също са във фокуса на разследването за пране на пари, се казва в изявление на министерството на правосъдието.

Бар Рафаели е заподозряна, че не е декларирала доходи, получени в чужбина между 2009 и 2012 г., на стойност около 23 милиона шекела (5,4 милиона евро).

„Прокуратурата е уведомила Бар Рафаели, Ципи Рафаели и Рафи Рафаели, че възнамерява да ги обвинява за данъчни измами“, се казва в изявлението.

Бившето гадже на Лео ди Каприо също така е подозирана, че е живяла в луксозни апартаменти, регистрирани на името на майка ѝ и на брат ѝ, а също така че не е декларирала колите, които са ѝ били предоставяни.

Красавицата не за първи път открива пробойни в израелското законодателство, които използва в своя полза. В миналото предизвика противоречиви реакции, след като за да избегне задължителната двегодишна военна служба, се омъжи за приятел на баща си, само за да се разведе с него малко по-късно, но без да влезе под пагон.

Сега тя е омъжена за израелския бизнесмен Ади Езра.

- реклама -