ваксини, ваксинация, ваксини, щамове, ефикастност

Израел разработва зелен паспорт за ваксинирани, с който ще се влиза без PCR

Израел навлиза в последната фаза на Ковид кризата и пандемията и това се дължи най-вече на добрата здравна и медицинска грижа, която имаме. Основната грижа на нашата здравна система е да ваксинира хората. Това каза за БГНЕС посланикът на Държавата Израел в България Н.Пр. г-н Йорам Елрон.

Той подчерта, че е била проведена много добра информационна кампания, така че хората да са напълно наясно, че трябва да се ваксинират и да разберат какви са предимствата от ваксинацията и също така опасностите от заразяване.

„В момента продължаваме и ще продължим с ваксиниране на деца от 12 до 16 годишна възраст и съвсем скоро ще имаме т.нар. стаден имунитет, така че ще преодолеем пандемията“, заяви посланик Елрон.

„Има хора, които не искат да се ваксинират. Много повече са отколкото бихме искали. Аз самият смятам, че е грешка да се откаже ваксинация. В нашата страна се заразиха над 800 000 души. Повечето от тях се възстановиха, но тези които видяха колко болезнено и трудно може да протича тази болест осъзнаха, че предимствата на ваксинацията са далеч повече от недостатъците“, коментира посланик Елрон.

По отношение на туризма, той увери, че броят на израелците, които посещават България вече се повишава.

„Още когато бяхме страна в червено, т.е. така наречената „опасна страна“ България продължи да ни приема и това за Израел е много важно. България не е затваряла границите си за Израел и ние ценим това приятелство. В момента, ние вече сме в различна позиция и броят на израелците, които посещават България се увеличава. Ще видите, че това увеличение ще продължи и даже се надявам да бием рекордите отпреди пандемията, когато 250 000 израелци посещаваха България“, каза дипломатът.

Посланик Елрон обяви още, че работят по създаването на т.нар. зелен паспорт за хора, които са ваксинирани, така че от един момент нататък да има свободно движение, което не изисква PCR и изолация за тези, които имат такъв паспорт.

„И двете страни ще са отворени една за друга“, увери посланикът и уточни, че ще зачитат всички ваксини, признати на международно ниво от СЗО.

- реклама -