Израел нанесе масиран ракетен удар срещу Дамаск

Дамаск

Израел нанесе масиран удар срещу Дамаск по въздух и земя с управляеми ракети.

Израелските военни са заявили, че ударите са насочени срещу иранското подразделение Ал-Кудс в Сирия, след като е засечена ракета, изстреляна от сирийска територия няколко часа по-рано.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви пред репортери: „Имаме постоянна политика: удар по иранските укрепления в Сирия и нараняване на всеки, който се опита да ни нарани.“

Израелските въздушни удари са отнели живота на най-малко 11 бойци, сред които двама сирийски военнослужещи. Това съобщава сирийският Център за наблюдение на човешките права, предаде Франс прес. Бомбардировките са поразили мишени в района на Дамаск.

Според Центъра за управление на отбраната към руското министерство на отбраната жертвите на ударите са 4 сирийски военнослужещи. Шест сирийски военнослужещи са били ранени, предаде ТАСС. В резултат на ударите частично е повредена инфраструктурата на международното летище в Дамаск.

Центърът съобщава, че тази нощ в рамките на около 45 минути военновъздушните сили на Израел са нанесли три удара по територията на Сирия от западно, югозападно и южно направление. Руското ведомство допълва, че сирийските противовъздушни сили са унищожили над 30 крилати ракети и управляеми авиобомби при въздушния обстрел от страна на израелските ВВС.