заподозрени

Изправиха пред съда четирима заподозрени за терористичните атаки в Испания

Четирима от главните 12 заподозрени за терористичната атака в Барселона и опита за нападение в Камбрилс се изправиха пред испанския съд, след като останалите осем мъже бяха убити от испанската полиция.

Арестуваните влязоха в сградата на националния съд при засилено полицейско присъствие

Предстои магистратите да решат какви точно обвинения да повдигне срещу тях заради трагедията от четвъртък вечер, която остави след себе си 15 загинали и 120 ранени.

Вчера испанската полиция ликвидира основния заподозрян за нападението – 22-годишния мароканец Юнес Абуяакуб.

На 17 август микробус се вряза в множеството на туристическата улица „Лас Рамблас“ в Барселона, в резултат на което бяха убити 13 души. Отговорност за атаката пое терористична групировка „Ислямска държава“. След това каталонска полиция ликвидира в град Камбрилс, в южната част на автономната испанска област, петима терористи, които се опитали да извършат терористичен акт, подобен на този в Барселона.

Вестник „Ел Паис“ писа, че имамът от каталунския град Рипол, провинция Жирона, мароканецът Абделбаки ес Сати, е главният организатор на терористичните актове. Твърди се, че имамът е водач на терористична клетка и е отговорен за радикализирането на терористите и насърчаването им да извършат нападенията в Барселона и Камбрилс.

- реклама -