Уилям
сн. Instagram kensingtonroyal

Изповедта на принц Уилям: Съжалявам, че майка ми не може да види децата ми и Кейт

Принц Уилям сподели, че съжалява истински, че майка му не е жива за да види децата му и съпругата му Кейт. Британският престолонаследник прави личната си изповед в последния брой на списание GQ.

Уилям и брат му Хари все по-често споделят за мъката от загубата на принцеса Даяна, след като години наред темата бе табу в публичното пространство. Сега принцът, чиято майка загина трагично преди 20 години при автомобилна катастрофа в Париж разказва, че е щял да бъде много щастлив ако Даяна можеше да се запознае със херцогиня Катрин и да гледа как внуците й Джордж и Шарлът растат.

В интервюто Уилям споделя още, че стабилността у дома му е изключително важна и би искал да „извади децата си иззад дворцовите стени, както майка му е опитала да направи с него“. Принцът разкрива още, че му е отнело две десетилетия за да се почувства комфортно да говори за смъртта на Даяна.

„Бих искал да е до мен, за да ми дава съветите си. Да види семейството ми, децата ми. Много съм тъжен, че внуците на майка ми никога няма да я познават“, разказва Уилям.

Все пак синът на Чарлз и принцеса Даяна споделя, че сега и той и брат му се чувстват по-добре след като вече могат да споделят чувствата за смъртта на майка им. „Определено вече не е толкова стресиращо за нас и по този начин ние можем да споделяме открито след толкова години на таена мъка. Отне ни 20 години докато стигнем до тази фаза. И нашата скръб не беше обикновена, защото всичко беше публично, хората знаеха какво се е случило.“

Принцовете и Катрин са патрони на кампанията „Вдигни глава“

Идеята е хората да бъдат насърчавани открито да споделят проблемите си и да не таят в себе си тежките емоции.

„Не бих могъл да си върша работата без стабилността на семейството ми. Това е изключително важно за мен. Искам децата ми да израснат в щастлива, стабилна и сигурна среда и това е много важно за мен и за Кейт като родители“, разказва още принц Уилям.

Те искат въпреки, че сина им е трети наследник на британската корона, Джордж да има нормален живот и да не расте затворен в двореца, а да опознае заобикалящия го свят.

„Зная, че с медиите това ще бъде много трудно, но ще се опитам да се преборя за това“, твърд е Уилям.
 

Бъдещото кралско семейство позира непринудено в градините на двореца Кенсингътн в специална фотосесия към откровеното интервю на принца.
- реклама -