Изплува още един труп в куфар – жертва на серийния убиец в токсичното Червено езеро

Завързано тяло в напреднал стадий на разложение е било открито в куфар, намерен днес в токсичното Червено езеро в Кипър. Това е третата жертва, открита хвърлена в куфар във водоема. Смята се че тялото, подобно на първите две, е жертва на арестувания в края на април 35-годишен армейски капитан. Той призна за убийството на седем жени. Досега полицията е открила пет тела, с днешното стават 6.

В куфара са открити и тротоарни плочи, поставени там, за да потъне по-бързо на дъното на езерото.

Началникът на кипърската полиция Кипрос Михаилидис описа находката като нещо, което не е преживявал досега в 42-годишната си полицейска кариера.

В куфара, открит днес, се предполага, че е тялото на 29-годишната Марикар Валдес. Според сайта „Политис“, цитиран от „Катимерини“, тя е от Филипините.

35-годишен армейски капитан призна за общо седем убийства на жени, с които се бил свързал в сайтове за запознанства. Сред предполагаемите жертви са и две момичета – на 6 и на 8 години, които са дъщери на изчезналите.

epa07529868 Firefighters and Investigators search the manmade lake near the village of Xiliato for the remains of more victims outside the Nicosia, Cyprus, 26 April 2019. Cyprus police is intensifying a search for the remains of more victims at locations where an army officer, who authorities say killed five women and two girls, had dumped their bodies. EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Смята се, че две от жертвите са от Филипините – майка и дъщеря. Майка и дъщеря от Румъния също са сред предполагаемите жертви на убиеца, както и една жена от Непал. Повечето от чужденките са работели като домашни помощнички на острова и са изчезнали между септември 2016 г. и август 2018 г.

Досега в Червеното езеро бяха открити телата на 36-годишната румънка Ливия Флорентина Буня и на 8-годишната й дъщеря Елена, които според признанията на обвиняемия Никос Метаксас са били убити през септември 2017 г.

Според информация на „Филелефтерос“, полицията продължава да издирва три жени, които са разговаряли със заподозрения и все още не са открити. Продължават проучванията и в езерото Меми, където според твърденията на Метаксас се намира тялото на 6-годишното момиче.

- реклама -