Руне Ярстайн, Херта
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Изписаха вратаря на Херта от болницата

Вратарят на Херта Руне Ярстайн беше изписан от болницата „Шарите“ в Берлин. Норвежецът даде положителна проба за коронавирус в началото на април. След него с положителни тестове се оказаха още четирима души от тима. Това доведе до отлагането на три мача на столичани в Бундеслигата.

Освен Ярстайн, заразени са треньорът Пал Дардай, асистентът му Адмир Хамзагич, нападателят Доди Лукебакио и защитникът Марвин Платенхард. Хамзагич е единственият, който има проблеми, другите трима са без симптоми. Ярстайн обаче имаше проблеми с вируса и затова беше приет в болница.

„Неговото изписване е най-добрата новина напоследък. Ясно е, че влезеш ли в болница, си направил първата крачка към драмата. Руне имаше късмет. Той е атлет в отлично здраве, а и беше в добри ръце в болницата“, заяви изпълнителният директор на Херта Карстен Шмид. Той обаче добави, че сезонът за норвежкия страж вече е завършил.

Шмид добави, че е много вероятно Херта да влезе в лагер веднага след изтичането на карантината на 30 април. „Сега тренировките са онлайн. Но предвид факта, че трябва да изиграем шест мача за три седмици, лагерът е най-доброто решение. Не вярваме в тези неща, но мисля, че няма да имаме избор“, заяви босът.

- реклама -