Наско Сираков, Левски
Снимка: БГНЕС

Уж-купувачът на Левски се оплака, че от клуба го изнудват

Уж-кандидат-купувачът на Левски Джоузеф Диксън изпрати неочаквано писмо до различни медии в България. В него той твърди, че в последните 72 часа хора от ръководството на сините са променили условията на сделката. Той твърдi, че тези промени били равносилни на изнудване.

Забавното в случая, е че досега от него нямаше потвърждение, че наистина иска да купи Левски. Няма и потвърждение, че автор на мейла е именно Диксън. Освен това в английския текст има поне четири граматически грешки.

Ето текстът на писмото:

Уважаеми,

Това писмо е свързано с последните ми неформални преговори с настоящите собственици на ПФК Левски София и желанието ми да стана мажоритарен акционер в най-популярния и успешен български футболен клуб. Както всички вече знаете, ние постигнахме джентълменско споразумение с настоящото ръководство.

Въпреки това, през последните 72 часа няколко души от собствеността на клуба започнаха да изнудват мен и моите партньори, променяйки вече договорените условия за придобиване.

Искам да подчертая активното участие в този процес на г-н Георгиев, който първо започна като посредник в преговорния процес.

Ние, като уважавано юридическо лице, няма да толерираме такъв начин в нашите бизнес въпроси и ще обмислим по-нататъшните си действия.

- реклама -