къща за гости Лясковец проверка МЗХГ

Изненадваща проверка на МЗХГ в къща за гости в Лясковец не установи нарушения

Инспектори от Министерството на земеделието, храните и горите /МЗХГ/ не установиха нарушения във функционирането на къща за гости в Лясковец при изненадваща проверка.

Днес по обяд инспектори от МЗХГ и Държавния фонд „Земеделие“.

„По време на проверките с вас ще установим дали къщите се използват по предназначение или не и дали ще бъдат използвани по предназначение или не. Ще проверим съответствието да дейностите, които са дадени като проектно предложение дали съвпадат с реалността!”, заяви Стефан Спасов, проверяващ от МЗХГ пред БГНЕС.

Изграждането и оборудването на тази къща за гости е струвало около 400 000 лева на собствениците й, а 68 хиляди лева било европейското финансиране. А днес въпреки изненадващата проверка днес те не бяха притеснени.

„Не ни притеснява, защото ние си работим, функционираме. Къщата е купена 2012, 2015 е пусната в експлоатация. Много повече средства сме вложили, отколкото сме получили. В момента имаме 7 гости, капацитетът е 19 души”, каза Димитринка Качамакова.

Около час продължи проверката на документи и инвентар, след което не бяха открити нарушения.

проверка къща за гости Лясковец МЗХГ

„Използва се по предназначение, има регистър на нощувките и на гостите. Има месеци с регистрирани около 150 нощувки. Има документи за 2015, 2016,2017, 2018 година за платени туристически данъци. Отговаря на стратегията за местно развитие”, подчерта Стефан Спасов.

Проверки ще има в общо 14 къщи за гости в цялата страна.

- реклама -