Изненада: БСП-София с ново ръководство

Изненада: БСП-София с ново ръководство

Столичната организация на БСП вече има ново ръководство. Партията гласува председател да бъде Диана Тонова.

Тя заема мястото на Иван Таков.

Коментарите в средите на социалистите са, че след този избор практически Корнелия Нинова е спечелила войната в БСП-София, изчистила е опозицията и е сменила ръководството.

„Този политически хаос, в който живеем, трябва да бъде преодолян, а той може да бъде преодолян само със силна социалистическа партия, която да зададе нова посока.

Мисля, че градската организация може да бъде авангард в този момент”, заяви Тонова.

По отношение на актуалната политическа обстановка,

Корнелия Нинова посочи, че вотът на недоверие вече е внесен

и зависи от председателя на парламента кога ще бъде насрочен.

Предложението на служебния премиер да поеме и външното министерство Нинова коментира така:

„Дали Даниел Митов или Главчев, това е Борисов. Все едно назначават Борисов. Т. е. ГЕРБ ще прави изборите в чужбина и ние не сме съгласни.“

Първоначално кандидатите бяха над 10, но повечето от тях са си направили отвод в началото на заседанието.

Сред тях са са бившият лидер на социалистите в София Калоян Паргов, депутатите Георги Свиленски и Христо Проданов, юристката и бивш общински съветник Милка Христова, както и настоящият съветник Иван Пешев.

До вътрешните избори се стигна след като общинските съветници на БСП подкрепиха кандидата за председател на Столичния общински съвет на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров, за да се отпуши работата на СОС след тримесечния блокаж заради липсата на председател.

Това обаче ядоса централното ръководство и в края на февруари обявиха, че свалят доверието си от съветниците и насрочват предсрочни вътрешни избори.

В цялата страна структурите на БСП ще проведат пълен отчетно-изборен цикъл през есента, който ще завърши с избор на нов председател на партията, напомня Епицентър.

- реклама -