Измамници лъжат абонати на Енего про, искат пари за „крадене на ток и манипулиран електромер“

Измамници лъжат абонати на Енего про, искат пари за „крадене на ток и манипулиран електромер“

Стара схема за телефонна измама замесваща Енергото се завръща с пълна сила, сигнализират хора в социалните мрежи. Клиент на „Енерго про“ сигнализира, че е получила  съмнително обаждане. „Здравейте, звънна ми частен номер, при което вдигнах. Беше някаква жена, представяща се от енергото.

Нещо било станало на електромера, ще трябвало да дойдат и да го проверят, защото се съмнявали,

че крадем ток. Щели да спрат тока на целия блок, докато не се платяло откраднатото или нещо такова. Спрях да я слушам и ѝ казах, че няма как да ми звънят от енергото, защото дори не съм титуляр на сметката и няма откъде да имат моя номер. И тая започна ама госпожо какво да напишем в доклада?!

Казах ѝ да напише, че са измамници.

Тя каза, ама като ползвате услуга е редно да си плащате. Казах ѝ че аз си плащам, пожелах ѝ хубав ден и затворих. Не се връзвайте ако ви звъннат и на вас.“, пише дамата. Още през зимата от Енерго про предупредиха за измамата. Тогава сигналите бяха от живеещи във Варна.

От компанията уточниха, че нямат практика да се обаждат на своите клиенти по телефона

за извършване на услуга, освен в случаите, в които те имат подадено в компанията писмено заявление за услуга по ценоразпис. „В тези случаи номерът от служител на компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество 0700 16161. Заплащането на заявените услуги е възможно

единствено в Центровете за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО.

От там нееднократно е предупреждавало за различни опити за злоупотреба с името на компанията и в тази връзка напомня, че няма практика да се обажда на своите клиенти по телефона, за да предлага услуги“, уточняват от енергийния доставчик. От компанията съветват клиентите да следват само официалните канали на комуникация с ЕНЕРГО-ПРО и при съмнение за злоупотреба с името на компанията, незабавно да сигнализират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се обърнат към органите на реда.

- реклама -