Измама: Пробутват ни дефектни стоки на промоция

Измама: Пробутват ни дефектни стоки на промоция. Онлайн сайтове ни пробутват дефектни стоки, останали от веригите в различни части на Европа. Български търговци масово зареждат от полски и литовски складове домакински електроуреди, които са или залежали в големите международни хранителни вериги, или са били върнати от клиентите им. След това ги пускат онлайн на промоция. Стоката на едро се пласира на палети, като цените за брой са между 250 и 500 евро, показа проучване на „Телеграф“.

Произход

Произходът на стоките е основно от Полша, Литва, Германия. Продуктите са предимно електроуреди и идват от потребителски връщания, продажби, складови наличности и стокови борси. Пласират се на цели палети. Някои от тях се дават запечатани и продавачите не гарантират какво е качеството на продуктите вътре. Търговци от Литва признават, че стоките са неподредени и непроверени. Съобщават, че наличността е от роботизирани прахосмукачки, кафе машини, различни кухненски пособия, които са върнати от клиенти на най-голямата компания за онлайн продажби в света.

Цени

Цената за брой пакет с всевъзможни уреди от Литва е 500 евро. За палета от склад в Полша търговците на едро трябва да платят 400 евро. Можем да осигурим непрекъснатост на доставките, изтъкват още продавачите на едро. Всеки един продукт е опакован в оригиналната си кутия. В палетата има кухненски роботи, блендери, стереослушалки, ютии, преси за коса, сешоари, гофретници, таблети, часовници, настолни лампи, тенджери, фритюрници, лед прожектори. В някои кашони има и различни видове текстил – завивки, възглавници, дрехи. Предлагат се и кутии с по 400 електроуреда вътре от склад в Германия. Стоките са залежали или върнати от популярна немска хранителна верига, като цената е 250 евро.

Пазар

Предназначението на стоките е основно за български онлайн магазини, обявяват търговците на едро. Други не искат да продават у нас и дори представят списък с държави, в които забраняват закупената от тях стока на едро да се предлага. Търговците посочват, че имат географски ограничения и не доставят палетите до някои европейски страни като Германия, Монако, Белгия, Румъния, България.

- реклама -