измама БТА
Снимка: БТА

Измама с логото на БТА и Стефка Костадинова

Интернет сайт, който се отваря само през мобилен телефон, използва за измама името и логото на Българската телеграфна агенция (БТА). Освен това сайтът използва и имената на известни личности за фалшиви интервюта.

Публикуваните фалшиви интервюта правят реклама на лекарство. Те са със Стефка Костадинова – олимпийски шампион в скока на височина и настоящ председател на Българския олимпийски комитет и с проф. Никола Владов – началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на Военномедицинска академия (ВМА), който е представен с друга длъжност в несъществуващото интервю. Като „поканен кореспондент на БТА“ се посочват фалшиви име и снимка, каквото е и цялото съдържание на сайта.

БТА не участва в рекламни кампании и предупреждава, че подобни публикации са измама.

Стефка Костадинова също се разграничи от подобни публикации. „Не съм чувала, камо ли използвала подобни препарати в живота си. Не бих ги препоръчала дори на най-близките си. Приписват ми думи, с които отричам ролята на аптеките и докторите, което е пълна лъжа. Всичко е един огромен фалш, призовавам хората да не вярват на подобни измислени публикации, още повече, че някои от тях може да рекламират опасни и вредни за здравето продукти,“ заяви Стефка Костадинова.

- реклама -