Изловиха нашенци във Франция с кокаин за 40 млн. евро

Нашенци във Франция бяха изловени с кокаин за 40 млн. евро. Това стана ясно от информация на АФП. Задържаните български граждани са двама, като в камиона им е открито над половин тон от дрогата. Точният размер е 578 кг кокаин.

Двамата шофьори на камиона бяха изправени пред съдия, за да им бъде повдигнато обвинение във внос и трафик на наркотици. Прокуратурата е поискала да бъде издадена заповед за задържане и уточнява, че двамата може да получат до 10 години затвор.

Наркотикът е бил открит в понеделник при проверка на магистрала A63 между Байон и Бордо. Това уточниха митниците и прокуратурата в две отделни изявления в петък.

При претърсването със специално обучено куче е „установено наличието на 578 кг кокаин, опакован в пакети. Те са били подредени в палети сред легалния товар от фаянсови плочки, съобщи прокуратурата.

Общо 501 пакета кокаин са преброени сред палетите с плочки, които камионът с българска регистрация е трябвало да превози между Испания и Холандия.

От материала в АФП стана ясно също, че в купето на камиона и у единия от двамата шофьори са открити общо 7000 евро в брой.

Тече операция „Бяло“ в цялата страна

Акция „Бяло“: над 400 души са с обвинения за разпространение на наркотици сред деца

Източник: Стандарт

- реклама -