Изкуство по време на пандемия: Пловдивско училище с невероятен час по музика! – ВИДЕО

В СУ “Любен Каравелов” в Пловдив музиката е на почит, дори по време на пандемия.

Училището е с над 80-годишна история и в него освен музика и танци се изучават още чужди езици и информационни технологии. Инициативата за онлайн концерта, споделен във Фейсбук е на учителите и децата.

Това е представителният оркестър на училището с ръководител Георги Найденов, заяви специално за Flashnews директорът на училището г-жа Славка Щерева.

„В условия на извънредно положение в училището всички се обучават дистанционно и то успешно. В извънкласните дейности имаме и хорове, оркестри и ансамбли, които продължават да репетират по този начин.“, допълва директорът.

Онлайн платформа за обучение и споделяне съществува в училището още 2017 година, и тя се използва интензивно и от учителите и от учениците.

В момента подготовката на учениците върви с пълна сила и според г-жа Щерева извънредното положение няма да се отрази на учебния процес и обучението на децата.

 

В училището продължава и подготовката на учениците, които ще се явят на прием след 7-ми клас.

Онлайн изпълнението на представителния оркестър на СУ“ Любен Каравелов“ е поздрав за всички, които преживяват нелеки дни в условията на извънредното положение.

„Поздрав от представителния оркестър на СУ „Любен Каравелов „- Пловдив за всички учители, ученици и родители. Заедно ще постигнем високи резултати и във виртуалната среда!“ – написаха учениците във Фейсбук.

 

- реклама -