хероин, ГКПП "Капитан Андреево", камион

Изключително интензивен трафик на ГКПП Капитан Андреево и Лесово

На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили, съобщиха от МВР.

Във връзка с епидемиологичната обстановка, на влизане в Турция на ГКПП Капъ куле турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници.

Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция.

По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България – Турция.

На границата с Република Сърбия:

От 08 ч. на 12.03.2020 г до второ нареждане, временно се преустановява преминаването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Брегово. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука.

Ограничения на границите с Република Сърбия:

Въведена е временна забрана за влизане на територията на Република Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска народна република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

Ограничения на границите с РС Македония:

На границата с Република Северна Македония пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в РС Македония само през ГКПП Гюешево – ГКПП Деве Баир.

На границата с Румъния на ГКПП Русе – Дунав мост и ГКПП Видин – Дунав мост трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

Поради технически причини фериботът на ГКПП Свищов-Зимнич е преустановил работа до отстраняване на повредата.

 „Следим какво става в другите държави – опитваме се да помогнем на хората, които са в нужда, но не и да излагаме от фискална и морална  гледна точка финансите на държавата“, каза още той. Той добави, че най-голямата отговорност пада върху местната власт. „Ще преценим спрямо ситуацията колко да стягаме или либерализираме мерките“, добави вицепремиерът.

На границата с Република Гърция трафикът e нормален е на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

- реклама -