Петър Москов членство ДСБ изключен прекратено

Изключиха Петър Москов от ДСБ

ДСБ прекрати членството на Петър Москов в партията

Вътрешнопартийният арбитраж към Демократи за силна България (ДСБ) прекратява членството на Петър Стефанов Москов в ДСБ.

Това съобщиха от партията. Решението е взето вчера – 18 декември на заседание на Вътрешнопартийния арбитраж към ДСБ и е взето по създадена преписка, съгласноустава на ПП ДСБ.

В резолюция, приета на Изпълнителния съвет на ДСБ, проведен на 17-18. 12. 2016г, във Варна, от ДСБ заявиха, че всяка договорка за “трикаджийско”правителство между Кунева, Лукарски, Бойко Борисов, националисти и всякакви „златни пръсти“като Волен Сидеров ни отдалечава от целта за Нова българска република, в която всеки да има свободата да успява, парите да остават при хората, които са ги изработили, а законът да важи за всички.

Ако такава сделка бъде направена, народните представители от ДСБ ще съгласуват с колегите си от Гражданския съвет възможността заедно да напуснат Парламентарната група на РБ.

Дали ще ме интернират със семейството ми

Москов не пожела да коментира решението на ДСБ, защото по думите му не било толкова важно колкото преговорите за съставяне на ново правителство. „Живеем през 2016 г., остава само да ме питате дали ще ме интернират със семейството ми, или само ще ме изключат. Група хора са решили, че заради различно мнение могат да се върнат в 1917 година”. Това беше коментарът му по темата.

Какво следва

Изпълнителният съвет възлага на Националното и областните ръководства на ДСБ да започнат организационно обединение с граждански структури на национално и местно ниво около ценностите и целите на Договора за Нова българска република и за противопоставяне на националната и местните мафии и политическия произвол. Гражданският съвет на национално ниво и гражданските съвети по места са наш основен и доказан партньор.

Приветстваме заявката за политическа дейност на Христо Иванов и активни представители на гражданското общество и различни професионални общности, както и целта им за широко политическо обединение срещу корупцията и бедността. Колкото повече българи и политически организации работят за коренната промяна на България, толкова по-големи са шансовете да успеем да я извършим, се посочва в партийния документ на ДСБ, заявяват още от ДСБ.

- реклама -