Изхвърлиха колоездач на Скай от Тура заради удар по съперник

Колоездачът на Скай Джани Мускон беше изхвърлен от Тур дьо Франс 2018 заради удар по съперник. Италианецът е наказан по видеозапис. Инцидентът между него и Ели Гесбер (Фортунео-Самсик) е още в самото начало на днешния етап между Мийо и Каркасон. Кадрите показват как Мускон се завърта и удря Гесбер, който за свой късмет остава на велосипеда. След края на етапа съдиите, както и шефовете на Скай, изгледаха видеото и взеха решение за дисквалификацията на италианеца.

Джани Мускон

Проблемото момче на Скай

През 2017-а Мускон беше разследван за това, че нарочно е предизвикал падането на Себастиен Райхенбах (Групама еФДиЖи). Той обаче беше оправдан поради липса на доказателства. Според Райхенбах действията на италианеца са в отговор на неговите показания за расистките обиди на Мускон към Кевин Реза по време на обиколката на Нормандия. Скай наказа колоездача за шест седмици, след като той си призна за обидите. Освен това от британския тим заявиха следното: „Джани знае, че няма извинение за държанието му. Повторение ще означава край на договора му.“

Лото-Судал изрита Грайпел

Един от ветераните – 36-годишният Андре Грайпел – пък остана без отбор за 2019-а. Германският спринтьор изкара последните осем сезона в Лото-Судал, но ще трябва да си търси нов тим. Съотборникът му и най-добър приятел Марсел Зийберг наскоро подписа с Бахрейн-Мерида и няма да е чудно и Грайпел да се озове там. През тези осем години в белгийския тим Горилата спечели 10 етапни победи в Тур дьо Франс.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -