Изгубен край Лакатник мъж не иска да бъде спасен

Отряд Лакатник на Планинската спасителна служба при БЧК е провел акция по издирване на мъж, който се е изгубил в района на труден планински терен. Акцията е проведена при тежки метеорологични условия, съобщиха от отряда във Фейсбук страницата си.

Сигнал за изчезнал мъж над село Свидня западно от град Своге е постъпил на 8-ми март вечерта. Спасителите се свързали с мъжа по мобилния му телефон, но той отказал помощта.

Отряд Лакатник е бил в готовност през цялата нощ да започне издирването на мъжа. На следващата сутрин, по настояване на негови близки, издирването е започнало.

При лоши метеорологични условия в планината тръгнали осем спасители от отряда с два високопроходими автомобила и спасителен инвентар. 

В хода на акцията изгубеният е търсен на мястото по данните от разговорите с него от предишния ден. Въпреки усилията на спасителите, мъжът не е открит.

„Няма конкретни данни в каква посока или къде се намира изгубеният. Поради липса на каквато и да е друга информация за посока и място, акцията бе преустановена в 18:00 ч. до второ нареждане от Централата на ПСС в София.“, пише в информацията на отряд Лакатник.

- реклама -