Изгониха журналистите от консултациите при президента

ПР изгони журналистите от консултациите при президента Румен Радев.

Днес държавният глава провежда разговори с извънпарламентарно представените партии.  Срещите са част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот.

Първи при президента влязоха от партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“.

Журналистите бяха допуснати само за протоколни кадри, след това бяха помолени да напуснат. „Прозрачните“ консултации за датата на провеждане на парламентарните избори явно приключиха дотук. Припомняме ви, че всички останали разговори се провеждаха в присъствието на медиите. Това дейстие от страна на президентската институция буди недоумение сред  журналистите и въпроси дали и какви договорки ще се правят, които явно не трябва да стават достояние на обществото.

Предстоят срещи с представители на Обединение „Демократична България“.

В 12.30 часа ще се проведе консултация със Сдружението на Мая Манолова „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“, които пардадоксално – въпреки че са извънпарламентарни, всъщност не са партии.

В неделя консултациите на държавния глава с извънпарламентарни политически партии ще продължат, съобщават от „Дондуков“ 2 без да дават информация кои други партии ще бъдат приети от президента. По всяка вероятност партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ не е получила покана от Радев.

- реклама -