Изпускане на газове доведе до червен картон

Изгониха шведски футболист заради газове

Шведски футболист се оплака, че е бил изгонен от съдията заради пръдня по време на мач. Причината, според арбитъра, била „целенасочена провокация“ и „неспортсменско поведение“. Потърпевшият се казва Адам Линдин Люнгквис, ляв бек на седмодивизионния Першаген, който получил втори жълт картон в края на двубоя.

„Имах газове и просто ги освободих. След това получих жълт картон, който беше втори и съответно – червен. Естествено, че бях шокиран. Това е най-странното нещо, което ми се е случвало във футбола. Да не говорим, че въобще не си спомням първия жълт картон“, коментира 25-годишният защитник.

„Попитах съдията: „Какво, не мога ли да си пусна душата?“ Той ми отговори: „Не“. Не го разбирам – не е като да съм направил кръгче в ръката и да съм го хвърлил по него“, добави Люнгквист.

„Пръднята беше доста шумна“

Нападателят на съперниците от резервите на Йерне Кристофер Линде също се изказа. „Стоях доста далеч, но чух страшния звук. Пръднята беше доста шумна. Това е най-странното нещо. което съм виждал на терена, а играя футбол от осем годишен“, обясни Линде.

Съдията Дани Како също обясни решението си. „Почувствах го като целенасочена провокация“. Направи го нарочно и не беше приемливо. Затова му показах и втори жълт картон“, каза реферът Како. Той добави, че и преди е имал подобни инциденти. „Веднъж един футболист уринира точно до терена. И на него му показах жълт картон“, завърши Како.

„Пълна глупост е да провокираш някого с пръдня. Просто изпуснах напрежението и бях изгонен. Говорих със съдията след мача, но не съм го нападал. Просто му казах, че е палячо. Все пак – човешко е от време на време да се попръцква“, обясни за финал Люнгквист пред вестник „Афтонбладет“.

 

 

- реклама -