Издирват късметлия от Великобритания, спечелил джакпот от 71 млн. паунда

Печелившият билет с джакпот от над 71 милиона паунда в лотарията „Евромилиони“ е закупен във Великобритания, съобщава Би Би Си. Печелившите числа, изтеглени в петък вечер са 3, 15, 24, 42 с 46 с допълнителни числа „Щастлива звезда“ 9 и 12.

От лотарията призоваха всички играчи, закупили билети на територията на Обединеното кралство, да проверят дали не са спечелили джакпота от 71 057 439 паунда.

Това е една от големите Лотарийни печалби на Острова през последните години. Франсис и Патрик Коноли от Северна Ирландия спечелиха 115 милиона паунда от новогодишното теглене на лотарията. Двойката обяви, че ще сподели печалбата си с 50 семейства.

Месец по-рано строителят Андрю Кларк от Бостон, Линкълншир, откри лотарийния си билет с печалба от 76 милиона паунда, забравен в жабката на колата си шест седмици след тегленето.

Най-големият джакпот във Великобритания за миналата година беше печалбата от 121 милион паунда през април, които прибра пожелал анонимност късметлия.

А най-голямата печалба в историята на страната е джакпотът от 161 милиона паунда, спечелени от Крис и Колин Уиър през 2011 година.

- реклама -