Издирват баща и неговия 5-годишен син

Божидар и синът му Ангел от казанлъшкото село Копринка са в неизвестност от  5 март.

Божидар Радев е среден на ръст, с нормално телосложение, черна къса коса. Облечен е със зелена блуза с дълги ръкави, черно зимно яке с качулка с кожени ръкави и черно долнище на анцуг. Обут е с черни маратонки.

Момченцето – Ангел Радев е носело тънка розова блуза с дълги ръкави и с изображение на Мики Маус отпред и сиво долнище на анцуг с разноцветни хоризонтални черти отстрани на двата крачола. Обуто е с черни маратонки, а на ръката си носи златна гривна с надпис „Ангел“.

Гражданите, които имат допълнителна информация за двамата или са ги забелязали, могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

В Копринка разказват, че за последно бащата и синът били видени около 19 часа в местния магазин, където Божидар купил сладки на малкия. Те стигнали до магазина със сребрист „Мерцедес“, който мъжът бил докарал от Германия, където доскоро бил на гурбет. Колата все още дори нямала българска регистрация. Освен това, според местните, собственикът й не притежавал шофьорска книжка, което не му пречело да сяда зад волана. За което бил съден вече три пъти, според досието му в полицията.

Така станало и във фаталния петък на 5 март – Божидар пазарувал в местния магазин, качил детето в колата и двамата поели в неизвестна посока.

Дали е бил употребил алкохол преди това е спорно – според едни Божидар се бил почерпил заедно с майсторите, които ремонтирали дома му и на които помагал в работата, според други – мъжът си бил съвсем трезвен, а до магазина прескочил за бира.

Която и версия да е вярната, истината е, че Божидар и Ангел са в неизвестност. Мъжът живее в Копринка с Джеврие Танева от 6 години, Ангел е техен син. Жената имала и момиченце от предишен брак. Семейството е задружно – в същата къща живеят и двете сестри на Божидар. Не са от най-бедните ромски семейства в селото.

В Копринка не знаят двамата със съпругата си да са имали конфликти и той да има причина да бяга от нея с детето. А и нямал наоколо близки, при които да се скрие. Нямал и врагове, пак според местните.

- реклама -