Издирват българин за измама от 3 милиона евро

Издирват българин за измама от 3 милиона евро. С авера си взимали коли на лизинг в Австрия, после ги продавали. Българин е издирван за измама на обща стойност 3 милиона евро. Той и съучастникът му завъртели схема с автомобили.

Аверът му е арестуван в Братислава мъж,

след като виенската полиция е издала европейска заповед. Процедурата по екстрадиция на 43-годишния мъж е в ход, съобщи днес пред медиите федералната полицейска дирекция.

Смята се, че от 2022 г. насам –  в качеството си на управляващ директор на дружество, той е купувал автомобили на лизинг, както и едно джакузи. Това е станало във Виена и в австрийската провинция Бургенланд.

След това мъжът, който е без ясно

гражданство, в съучастничество с 35-годишен българин, просто е препродавал закупените автомобили. Това заяви пред АПА Филип Хаслингер, говорител на полицията.

„Вноските по закупените автомобили

не са били плащани“, каза Хаслингер. След това пет присвоени автомобила са били конфискувани в чужбина, включително в Розенхайм (Германия) и Москва. Според полицейските разследвания на 37 коли е сменен незаконно собственикът..

„Въпреки това нови лица продължават

да съобщават, че са били засегнати от измамата“, каза Хаслингер. Търсенето на останалите 32 автомобила продължава, а разследванията на дирекция „Юг“ към националната следствена служба

във Виена все още са в ход.

Неотдавна полицията обяви за публично издирване мъж без гражданство и негов предполагаем съучастник. Издирването на 35-годишния българин продължава, пояснява АПА.

- реклама -