Издирваната от ФБР Ружа Игнатова си иска апартамент в Лондон

Криптокралицата Ружа Игнатова, която е в топ 10 на най-търсените от ФБР лица, претендира за апартамент в Лондон. Това съобщава вестник „Таймс“, предаде БТА.

Тя е един от най-търсените бегълци в света, като се твърди, че е измамила инвеститори с 3,2 млрд. лири стерлинги в криптовалута. Въпреки това, Ружа Игнатова, известна още като „изчезналата криптокралица“, изглежда се е показала за кратко тази седмица. Причината – да предяви официален иск за градска къща в Лондон на стойност 13,5 млн. лири, пише „Таймс“.

Игнатова е в неизвестност от 2017 г.,

когато служители на Съединените щати издадоха заповед за нейния арест. Тя основава „УанКойн“ (OneCoin) – базирана в България компания, която търгува на пазара с криптовалута.

„УанКойн“ предлага на купувачите комисиона, ако продадат валута на други хора – Понци схема, маскирана като криптовалута, пояснява вестникът.

Въпреки че предлага награда от 100 000 долара за информация, която доведе до ареста на Игнатова, ФБР така и не успява да я открие. В същото време адвокатите на Игнатова са предявили официален иск за мезонет с четири спални за 13,5 млн. лири в Лондон. Като я посочват като действителен собственик на имота в „Companies House“.

Случаят с Ружа Игнатова отново нашумя у нас тази седмица и заради мегаоперацията срещу криптобанката NEXO. Тя беше сравнена от разследващите именно с OneCoin на криптокралицата.

Източник: 24 часа

- реклама -