Пелов

Избягалият от затвора Владимир Пелов с писмо до президента и омбудсмана

Избягалият затворник Владимир Пелов с писмо до президента, омбудсмана

В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга.

Пелов не посочва как се е сдобил с оръжието, но твърди, че не е искал да нарани никого.

Дори когато стрелял по надзирателя, гледал да не го уцели. В писмото си Пелов твърди още, че не е извършил нито едно от престъпленията по които е обвиняем и осъден.

Синът му Владимир Стефанов потвърди автентичността на писмото пред bTV, Стефанов е изпратил писмото и до медията.

Ето какво отговориха от отдел “Разследване” на столичната полиция дали писмото е истинско

„На първо място ще бъде изследван почерка и дали е и дали самия адресат, писател тоест е съставил това писмо или е под негова диктовка или някой друг го е написал”, каза началник отделът Стойно Цветков.

По марката, залепена на плика може да има ДНК на подателя. Ние го предаваме като доказателство по разследването.

„Може някой от тях да е сътворил това писмо, може и някой близък например да го е написал под тяхна диктовка и да го е пуснал”, заяви началник Цветков пред Нова телевизия.

В писмото пише, че Пелов е невинен. Оръжието, което ползвал по време на бягството, не било с цел да убива. Не се казва как се е сдобил с него. Засега почеркът на писмото говори, че авторът му е бил нервен и притеснен. Данните за Пелов и Колев са, че все още са заедно. Чрез писмото се праща сигнал до институциите. В него се твърди, че отстраненият зам.-директор на затвора Анатолий Борисов покровителствал разпространение на дрога зад решетките.

„Аз не знам да има затворник, който да е доволен от режима си или от заместник – директора си”, заяви по този повод министър Радев.

- реклама -