Избягал от затвора сириец е обявен за общодържавно издирване (ВИДЕО)

В Районната прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство за бягството на затворника, който излежава присъда в Затворническо общежитие от открит тип към затвора в града.

Мъжът е избягал от външен обект, на който работел, вчера около 14.00 ч. Прокуратурата е уведомена днес на обяд и веднага е образувано досъдебно производство.

На брифинг в Стара Загора беше съобщено, че е създаден кризисен щаб, уведомени са ГД „Изпълнение на наказанията“, Министерството на правосъдието и МВР. Още вчера лицето е обявено за общодържавно издирване. Не съществува никакъв риск за гражданите и властите се надяват в най-скоро време лицето да бъде установено и задържано. Прокуратурата е уведомена и е образувано досъдебно производство.

„Определен е като лице със среден към нисък риск на прояви, като му е позволено да работи на въпросния обект доброволно и неплатено. Според данните, откакто е в България работи като фризьор и имал фризьорски салон в Харманли. Той не е избягал, а се е отклонил“, каза Мария Павлова – зам.-министър на правосъдието.

По случая се извършва проверка и се проверяват видеозаписите от охранителните камери.

Мъжът е излежавал присъда за трафик на мигранти в затворническото общежитие от открит тип към затвора в Стара Загора. Той е от сирийски произход, но има българско ЕГН.

Преди няколко дни е бил на дело в София, където е разбрал, че го грозят още присъди за подобна дейност. Вероятно това е мотивът му да избяга.

- реклама -