тигър

Избягал тигър обикаля дворовете на жителите на Хюстън

Тигър скита по улиците на гр. Хюстън в щата Тексас. Местната полиция не е могла да локализира животното. Предполагаемият собственик на животното е 26-годишен мъж. Той бил пуснат под гаранция, бил замесен в дело за убийство. Той избягал от полицаите, дошли да го арестуват в дома му, като взел и тигъра в колата си.

Хищникът бил забелязан в неделя да се скита из улиците на Хюстън в жилищен квартал. Влизал в градините на хората, някои успяли да го снимат.

Полицай, който в момента не бил на смяна, се опитал да неутрализира животното, като насочил оръжието си към него. „Не исках да стрелям по тигъра, той не изглеждаше агресивен“, обясни полицаят пред местната телевизия KHOU. Той подканил собственика му, който бил на мястото на инцидента, да прибере животното си. Той го прибрал, след което избягал.

Притежаването на хищници в Хюстън е забранено, докато в някои съседни окръзи това е разрешено.

В Тексас се отглеждат много тигри в плен, стига те да са регистрирани и да се държат в заградени пространства. През 2014 година се считаше, че около 5000 тигъра живеят в плен в САЩ. Тази бройка надвишава световната популация на тигрите, които живеят на свобода.

- реклама -