най-грозното куче
СуиПи Рамбо - най-грозното куче в света

Избраха най-грозното куче в света

СуиПи Рамбо е най-грозното куче в света. Или по-скоро най-грозната кучка. Животното е мелез между Чихуаха и Китайски гребенест и спечели оспорваното състезание, което се провежда всяка година в Калифорния.

СуиПи Рамбо е на 17 години и успя да пробие с качества, които биха я дисквалифицирали от всеки друг кучешки конкурс. Но, не и тук, където недъзите на животните се оценяват по достойнство.

Собственикът на СуиПи отглежда сам кученцето, след като бившата му съпруга се отказала от него, защото било твърде грозно
Собственикът на СуиПи отглежда сам кученцето, след като бившата му съпруга се отказала от него, защото било твърде грозно

Таз годишната победителка е напълно сляпа, разказва собственикът й Джейсън Уртц, който си е татуирал името на кучето на десния прасец, изписано в готически стил. СуиПи Рамбо има гръбначно изкривяване, артрит на задните лапички и почти е останала без зъби. Освен това тя носи памперс, но за да не се чувства дискомфортно на състезанието, стопанинът й решил да го махне.

Раскал Дю ( в леопарово) беше най-голямата конкуренция на СуиПи
Раскал Дю ( в леопардово) беше най-голямата конкуренция на СуиПи

Според журито СуиПи е била фаворит за победа от самото начало, като шансовете й са се засилили от възрастта й, както и от самата порода, която по принцип се слави с грозноватите кучета.

Още конкуренция
Още конкуренция

Основното правило на конкурса за най-грозно куче е животните да не са насилствено загрозявани или осакатявани. Преди да излязат на сцената всички те минават преглед при ветеринар, който констатира дали няма „подобрения“ в недъзите на четириногите. Оказва се, че заради наградния фонд от 15 хиляди щатски долара много стопани умишлено нараняват кучетата си.

epa05388862 Ugly dog contestant Icky and owner Jon Adler waits for the start of the annual 2016 World's Ugliest Dog Contest at the Sonoma-Marin Fair in Petaluma, California, USA, 24 June 2016. EPA/PETER DASILVA
Ики ще опита пак догодина
Въпреки впечатляващата си "прическа" Химисабу се оказа твърде красив за конкурса
Въпреки впечатляващата си „прическа“ Химисабу се оказа твърде красив за конкурса
- реклама -