Снимка: БГНЕС

Изабел Русинова с награда „Златен век“

Италианската актриса от български произход Изабел Русинова (Мария Изабел Кочани) получи грамота и награда “Златен век”– печат на цар Симеон Велики.

Отличието бе връчено от министъра на културата Вежди Рашидов и е за заслугите й за развитието на българо-италианските културни връзки.

„Нося България в сърцето си и затова за мен отличието е много ценно. Щастлива съм от признанието, което получавам!”, сподели Изабел Русинова.

 „Всяко поколение има своите таланти, затова духовността ни обединява, където и да се намираме по света”, допълни министър Рашидов.

На събитието в българското посолство в Рим присъстваха министърът на външните работи Даниел Митов, Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, посланикът ни във Ватикана проф. Кирил Топалов, българската делегация от творци и народни представители, водена от министър Вежди Рашидов, дипломати, общественици, представители на българската общност и на италианската общественост.

Сред тях бяха и български артисти от току-що приключилата Седмица на българското кино в Рим. В голяма статия в новия брой на най-старото италианско списание за кино “Cinecorriere” се разказва за успехите на съвременното българско кино.

- реклама -