Иво Сиромахов

Иво Сиромахов: Ако ИТН се откаже от мажоритарната система, ще бъде катастрофа

„В момента в парламента ГЕРБ, БСП и ДПС са готови да подкрепят всякакво правителство, което е абсурдно. Очевидно, че имат някакви други интереси, заради които те настояват на всяка цена да са във властта. Никога не е било досега партиите да казват, че ще подкрепят всякакво правителство“.

Това мнение изрази пред БНР Иво Сиромахов, писател и сценарист в „Шоуто на Слави“. Сиромахов обаче не член на партията „Има такъв народ“.

По думите му на изборите на 4 април е направена малка крачка към промяна, но има още много път.

Според Сиромахов трите партии на протеста „Има такъв народ“ „Изправи се! Мутри вън!“ и „Демократична България“ искат промяна и повече неща ги обединяват, отколкото ги разделят. „Важно е те да действат заедно. Големият въпрос не е кой ще направи правителство, а какви промени са нужни в държавата“, акцентира той и уточни, че спешните неща, които трябва да се случат, са промяна в съдебната система и промяна на избирателния закон.

Предсрочни избори тази година са много възможни, прогнозира той.

В коментар на споделеното от него мнение във Фейсбук: Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента“ Иво Сиромахов обясни, че няма закачка в този негов статус и изрази надежда от ИТН да не са се отказали от мажоритарния вот.

„Това е важна част от идеологията на тази партия и ако са се отказали, ще бъде катастрофа. Мисля, че няма да се откажат и това ще бъде направено. Те казаха, че им трябва време“.

Сценаристът на „Шоуто на Слави“ подчерта, че 7/8 не трябва да става партийна телевизия, а да е широко отворена към своите зрители:

„Нашите зрители не са само симпатизанти на ИТН, затова трябва да произвеждаме програма, която да е адекватна за всички хора. И не може, а е задължително да има смешки и ирония към Слави Трифонов“.

 

- реклама -