Иво Ивков, Левски
Снимка: кадър ЛевскиТВ

Иво Ивков: Положението в Левски е критично, но под контрол

Положението в Левски е абсолютно критично, но под контрол. Това заяви изпълнителният директор на клуба Иво Ивков. Според него сините се нуждаят от около 1 млн. лева до Нова година.

Ивков заяви, че Левски прави периодични плащания към НАП, но те не са недостатъчни. Освен това сумите не отговарят на погасителния план. „Правим периодични плащания към НАП, но те не са достатъчни. Положението е абсолютно критично и ще продължава в следващите месеци от финансова гледна точка, но нещата са под контрол. Разговаряме с всички. Предстои ни най-тежката Коледа в историята на клуба. Дефицитът, който клубът има в момента, е около 2 200 000 лева, за да преодолеем този първоначален шок“, каза Иво Ивков на пресконференция. Той обясни, че ще комуникира по този начин, а не с интервюта.

Левски и договорите с Хубчев, Славчев и Насиру Мохамед

„Имаме подписано споразумение с г-н Хубчев и неговия екип. Вече е платена и първата вноска в срок. Там сумата е притеснителна. Тя е разсрочена за следващите 6 месеца на месечни вноски. Никак не съм щастлив с това споразумение, но то беше неизбежно с оглед състоянието, в което е клуба. Там не бяха постигнати договорености за никакви отстъпки. Цялата сума ще бъде изплатена в следващите шест месеца. 800 000 лева е останалата сума, която включва лихви и главници“, обясни той.

„Вторият случай е с футболист, който не влиза в плановете на треньорския щаб. Имаше договор с за още година и половина. След проведени преговори и разбиране от другата страна ние се споразумяхме и сключихме много добро споразумение с г-н Славчев и неговия агент. 12 000 и нещо евро + заплатите до края на годината ще бъдат изплатени. Това е доста добро решение на този казус. Водихме тежки преговори, но в рамките на десетина дни успяхме да приключим с този случай. Третият случай е Насиру Мохамед. Има решение на ФИФА за дължимата му сума 395 000 евро. Ще направим така тази сума да не е изискуема до края на годината и да не влияе на лиценза на клуба. Вярваме, че ще можем да постигнем и там едно относително добро споразумение. Очевидни са щетите от тези случаи. Няма нужда да говорим много за това“, обясни Иво Ивков.

Добрите неща за сините

Той обаче каза, че има и дела, решени в полза на сините. „Отпадат шест дела за „Левски“, които са на стойност над 210 000 хиляди. Благодарим на агента Майез Мустафа. Колкото и да е трудно, нещата са под контрол. Не действаме само на пожар. Мислим за стратегията как да се развиваме. Спечелихме три дела, но четвъртото бе загубено. Там сме на ниво дисциплинарно производство. Правим всичко възможно, за да не е проблем за лиценза на клуба“, допълни изпълнителният директор.

„Има и добри неща. Подновихме договорите на много млади играчи. Билал Бари също подписа при същите условия. Не трябва да забравяме, че подновихме и с Анди Краев, който се развива със седмици. Не са тайна и трансферите на Сонко и Цунами. Това е идеята за трансферите в клуба. Идеята е да се направи сплав от нашите юноши и класни като цена и качество – играчи от чужбина. Ние ежедневно водим разговори и с други потенциални партньори. Когато има нещо официално, ще направим специална пресконференция. Стартирахме един честен и открит диалог с феновете“, каза още Ивков.

- реклама -