Ивет Лалова

Ивет: Това може да не е последната ми Олимпиада

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова може да остане на пистата и за следващите Олимпийски игри. Това заяви 32-годишната софиянка, която днес се завърна в България, след отличното си представяне в Бразилия. Ако Ивет се състезава и в Токио през 2020 година, това ще бъде петото й участие на Олимпийски игри.

Ивет Лалова

„Това не е последното ми състезание, може и да не е последната ми Олимпиада. Моят треньор Бономи ми каза – не се притеснявай, дори да се върнем крачка назад, имаме шанс все още. Според мен сме докато не види резултат на 200 метра 22,00 секунди или 21,99 няма да ме остави“, заяви сребърната медалистка от европейското първенство в Амстердам тази година.Ивет Лалова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

При завръщането си в София, тя благодари за подкрепата, която е получила от всички в Рио. „Олимпиадата в Рио беше завършек на много дълга подготовка, на мечта на всеки един от нас. За нас всяка Олимпиада е край на един доста по-дълъг от четири години период. Дали съм вярвала след онази контузия през 2005 година, че ще се върна на пистата? Честно да ви кажа, вярвах, но не, защото нещо ми е давало сигурност, че това ще се случи. Бях млада и надъхана, имах хора до мен. Сега от тази позиция си казвам – браво, добре, че съм била толкова надъхана“, каза Лалова.

Ивет Лалова

Само напред и нагоре

Спринтьорката е категорична, че пътят, който й предстои оттук нататък е само напред и нагоре. “ Харесвам още една мисъл на моя треньор. Когато свършва спортът, не свършва животът. При мен те вървят ръка за ръка. Замисляла съм се много пъти и за деца, но Божа работа. Радвам се много, не един път съм казвала, че спортистите имаме мисия, ние сме посланици на мира. Поздравявам много всички спортисти, които участваха в Рио. Повярвайте ми, имаше много, които останаха извън Олимпиадата. Това е мечта веднъж на четири години. Затова поздравявам всички за усилията, тези, които бяха там и дадоха всичко от себе си“, завърши Лалова.

- реклама -