Ивет Горанова
Скрийншот БНТ

Златната шампионка Ивет: Неописуемо е!

„Незабравимо и неописуемо е. Краката ми се разтрепериха. Нямам думи да изразя усещането“, бяха първите думи на олимпийската шампионка Ивет Горанова. Тя влезе в историята като първата шампионска въобще при дебюта на каратете на олимпийските игри. И ще остане такава дълго време, защото каратето не е в програмата за Париж 2024.

„Празнувайте медала! Ние ще го направим! Толкова години труд и лишения, но сме на върха. Искам да благодаря на първо място на мотивационния ми треньор, той ме измъкна от не една дупка през последните два месеца. Също така – на всички от българската федерация карате и на олимпийския комитет. Изтърпяхме много лишения, положихме много труд, минахме през много емоции, но не мисля, че ще ме разберете. Трудно е да се опише“, добави Ивет пред БНТ.

„Това беше най-голяма ми цел и успях да я постигна. Но има и световно първенство ноември. И там отиваме за златото. Българският спорт има нужда от подкрепа. Всички сме тук да даваме всичко от себе си. Добре е хората да го разберат“, добави тя.

„Много съм щастлив и искам да благодаря на Ивет. Направихме невероятно пътешествие с нея. Казах ѝ, че трябва да стане европейска и световна шампионка. После може да спира със спорта“, каза за БНТ треньорът Ангел Ленков.

- реклама -