Ивет Лалова

Ивет Лалова се класира на полуфиналите на 100 метра в Рио

Ивет Лалова-Колио донесе първата добра новина за българския спорт от Олимпиада-2016, предадоха агенциите. Спринтьорката ни се класира за полуфиналите на 100 метра.

Сребърната медалистка от еврошампионата в Амстердам завърши трета в последната осма серия с резултат 11.35 сек (-0.2 м/сек) и продължи към полуфиналите по време.

Победителка тук стана американката Инглиш Гарднър с 11.09 сек, а втора се нареди южноафриканката Карина Хорн с 11.32 сек.

Най-бърза в сериите на 100 м беше двукратната олимпийска шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ямайка), която спечели своята серия с 10.96 сек.

Ивет Лалова: До последно не знаех дали ще стартирам на 100 метра

„Битката тепърва предстои, а знаете, че моята дисциплина този път е 200 метра. До последно не знаех дали изобщо да стартирам на 100. Затова засега моята програма е изпълнена. Ако успея да направя едно по-добро бягане утре ще бъде много добре.” Това заяви Ивет Лалова пред БНТ.

Европейската вицешампионка от Амстердам завърши трета в последната осма серия от квалификациите.

„Определено нямаше бързи бягания днес. Като цяло смятам, че резултатите са доста слаби, но нека не забравяме, че е късно, климатът е странен – студено е, a в същото време е и изключително влажнo. Това не предразполага към добри резултати. Като че ли имаше и лек насрещен вятър. Трябваше обаче да се мине през тези серии”, допълни още Лалова.

- реклама -