Ивет Горанова
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Ивет Горанова отпадна на четвъртфинал на световното

Ивет Горанова отпадна на четвъртфиналите на световното първенство по карате в Дубай. Олимпийската шампионка от Токио 2020 започна с две победи, но загуби третия си мач. Тя падна от Тринити Алън (САЩ) в кат. 55 кг. Впоследствие обаче Ивет влезе в репешажите за бронзовия медал.

Българката започна директно от втория кръг, в който надделя с 1:0 срещу Микаела Енрикес (Еквадор). После тя се изправи срещу Анжелика Терлюга (Украйна), която победи на финала в Токио. Мачът започна по-добре за украинката, която поведе с три точки. Ивет Горанов обаче я обърна и спечели с 5:3.

Срещу Алън тя поведе с с 3:2, но американската шампионска направи ипон за три точки и обърна резултата. Горанова върна една точка, но загуби с 4:5.

После започна хаоса с репешажа. За да стигне до него Ивет Горанова, Алън трябаше да стигне финал. В полуфинала американката поведе с 5:1 срещу Дженифър Уорлинг (Люксембург), но получи контузия. Тя беше изнесена на носилка, като първоначално за победителка беше определена Уорлинг. След жалба от американския отбор обаче съдиите решиха, че Уорлинг е с вина за падането и контузията на Алън и е дисквалифицирана от полуфинала.

Репешажите, които ще определят участничките в двата мача за бронзовите медали, са утре.

- реклама -