Ивелина Василева: Вотът на недоверие няма да мине

Вотът на недоверие няма да мине. Не е в полза на никого да има политическа нестабилност. Правителството доказа, че работи за преодоляване на кризата. Надявам се дебатът за него да бъде конструктивен, да има реални идеи и предложения“. Това заяви пред БНТ Ивелина Василева, депутат от ПГ на ГЕРБ, председател на Комисията по околна среда и водите и бивш екоминистър.

„ВиК структурата е от изключителна важност, защото доставя питейна вода до населението. Факт е, че секторът е недофинансиран. Решението, което беше взето вчера за създаването на ВиК холдинг, е държавата да засили контрола. В Перник са допуснати множество грешки. Много по-рано е трябвало да бъдат взети мерки и сега положението на хората щеше да е много по-облекчено.

„Изпълнение са много мащабни проекти с еврофинансиране. Само в мандата на второто правителство на Борисов е изгладена близо 2 500 км мрежа, но нуждите са много повече“, обясни Василева.

По думите ѝ целта е държавата да се осигури и допълнително финансиране за доизграждане или модернизация на тази критична инфраструктура.

Според Василева новият министър на околната среда Емил Димитров разполага с опита и ще предприеме бързи и спешни мерки за решаване на кризата в Перник.

Името на Василева е спрягано за зам.-министър на екологията, но тя обясни, че е декларирала пълната си подкрепа и помощта, която би могла да окаже на министър Димитров. Въпреки това е на мнение, че настоящата й позиция в Комисията по околна среда и водите е изключително важна.

- реклама -