регистрира, Христо Иванов, Демократична България, партньори, Кирил Петков, Асен Василев

Иванов за третия мандат: Това не е топка, която се прехвърля, става дума накъде ще тръгне България

Не е ясно на кого президентът ще връчи третия мандат. Какви разговори бихме могли да водим? Това коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в кулоарите на парламента. 

Ние не сме провеждали никакви срещи и няма какво повече да кажем. Обяснили сме как ние си представяме реализацията на тази отговорност, ако президента ни я възложи. С пълната яснота колко сложно е и колко малък шанс има да се получи. Гледаме на процедурата за третия мандат като на въпрос на поемане на отговорност, а не на пожелателни мечтания. Казали сме как си го представяме, защото смятаме, че така е коректно. Оттам нататък нито сме провеждали някакви консултации, нито сме предприемали някакви действия, защото мандатът не е даден и нищо няма смисъл, обясни Иванов.

Нямам яснота и не бих могъл да имам, президентът трябва да вземе решение. Не мога да давам съвети на президента. Това са тежки решения. Не става дума за топка, която се прехвърля, а става дума за това накъде ще тръгне България, какво ще се случи със страната и нейното управление. От тази гледна точка президентът ще си използва срокът, който има по Конституция както намери за добре, каза още съпредседателят на „Демократична България“.

 

- реклама -