Александър Иванов , ГЕРБ, Радев, ваксинация, коронавирус

Иванов: Ако правителствата на Радев не бяха изпуснали времето за ваксинация, сега нямаше да сме в това положение

„По време на своето управление правителството на Бойко Борисов осигури необходимите количества от всички възможни и одобрени ваксини. Служебните правителства на Румен Радев внасяха предложения в Народното събрание за тяхното даряване на други държави. Ако не беше изпуснато ценно време за засилване на ваксинационната кампания, сега вероятно нямаше да сме в тази ситуация с вируса“. Това заяви Александър Иванов от ГЕРБ пред БТВ.

Той бе категоричен, че основен приоритет на ГЕРБ ще бъде увеличението на доходите на хората, както това се е слечвало по време на управлението на партията през последните четири години. „Включително и на пенсиите. Правителството на „промяната“ даде съвсем минимално увеличение на пенсионерите, което инфлацията изяде. Ще искаме мерки в тази посока“, заяви още той.

„Ще искаме решения за всички кризи, които съществуват в момента – икономическа, инфлационна, здравна. Българи обедняват и бизнеси затварят врати. Управляващите дължат отговори на българските граждани и работещи мерки“, допълни Иванов.

По думите му Бойко Рашков е използван като агитатор по време на предизборната кампания. „Ако има нещо да каже, нека да го каже пред компетентните органи. Ако го каже пред камерите, ние ще си търсим правата в съда. Рашков дава медийни изяви, твърденията му никога не са покрити с факти. Думите му са безпочвени клевети“, подчерта той.

„Ние сме за отпадане на зеления сертификат за всички български граждани, след като той няма да действа за депутатите в Народното събрание. Това е позицията, която ще защитим“, заяви още Иванов.

- реклама -