Иванка Тръмп замести баща си на срещата на Г-20 – СНИМКИ

За известно време, на срещата на Г-20 в Хамбург днес, Съединените щати бяха представени от друг член на семейство Тръмп, когато дъщерята на американския президент Иванка седна на масата на световните лидери.

Така 35-годишният бивш модел се нареди до Си Дзинпин, Реджеп Ердоган, Ангела Меркел и Тереза Май и още дипломати. Това подхранва дългогодишните твърдения за непотизъм срещу американския лидер, който постави членовете на семейството си в най-добрите позиции в Белия дом.

Представител на Белия дом заяви пред АФП, че Иванка е била в дъното на стаята, но „за кратко се е присъединила към маса за преговори, когато президентът трябваше да напусне“.

Това се случи, когато „президентът на Световната банка започна да говори, тъй като темата включваше области като африканското развитие“. Източникът посочи, че „когато други лидери излязоха, местата им бяха за кратко заемани от други.“

Случката обаче успя да предизвика гневни реакции

Историкът Ан Епълбаум написа в Туитър, че „нелегален, неквалифициран, неподготвен нюйоркски социалист“ се разглежда като „най-добрия човек, който може да представлява американските национални интереси“.

По-рано през деня Тръмп представи дъщеря си пред куп световни лидери, събрали се, за да обсъдят и създаването на фонд за насърчаване на жените предприемачи.

„Много се гордея с дъщеря си Иванка – винаги съм бил горд, от първия ден. Винаги е била страхотна“, каза той.

Източник: АФП

- реклама -